Dinsdag 22 april start normaal gezien de laatste fase van Wezel in ’t Nieuw. Dit betekent dat de werfzone verschuift naar het gedeelte van de Sint-Jozefslaan tussen de Ringlaan en de Brouwerijdreef. Wanneer de weersomstandigheden de komende maanden meevallen, is Wezel in ’t Nieuw nog dit najaar volledig afgerond.

Op dit moment concentreert de aannemer zich op het aanleggen van riolering in de Moresnetlaan, Platanenlaan en Lostraat. Aansluitend komt hier ook een nieuw wegdek. Op de Sint-Jozefslaan is het wegdek klaar in het gedeelte tussen de Keiheuvelstraat en de rotonde. De aannemer legt op dit moment de opritten aan. In het dorpscentrum is bestemmingsverkeer perfect mogelijk. Fietsers kunnen zelfs volledig door.

 

Omleiding

In de laatste fase situeren de werken zich in de Sint-Jozefslaan, tussen de Brouwerijdreef en de Ringlaan. Dit betekent meteen dat een ‘grote’ omleiding van kracht wordt voor het doorgaand verkeer. Deze verloopt via Rijsbergdijk, Gerheide, Soef en vervolgens de Balen-Neetlaan.

Kruispunt Ringlaan

Het kruispunt met de Ringlaan is alleen bereikbaar vanuit het dorpscentrum van Wezel. Na de avondmarkt op zaterdag 7 juni gaat ook dit kruispunt dicht zodat de tijdelijke verharding kan vervangen worden door een definitief wegdek in beton. Hierdoor zal het kruispunt een vier- à vijftal weken volledig afgesloten blijven.